Munkám

Az elmúlt évek eredményeiről röviden

 

Budaörsön az elmúlt 25 év a kirobbanó fejlődés korszaka volt.

Az rendszerváltás utáni első választási ciklusban, a helyi gazdaság dinamizálásával sikerült felszámolni az önkormányzat több százmilliós adósságát, szolgáltató és kereskedelmi létesítmények létrehozásával megoldani az addig fennálló ellátási nehézségeket.

A vállalkozásbarát politikának köszönhetően 2004-re már olyan mértékű helyi adó folyt be az itt megtelepült cégektől, hogy az önkormányzat megkezdhette a város látványos felújítását.

A következő két évben megújult a város a főútja, a Templom tér, a Városháza épülete. Felépült a mentőállomás, az idősotthon, elkészültek a szociális bérlakások, létrejött az egynapos sebészetet is működtető egészségügyi központ, virágos parkokkal, játszóterekkel, műfüves sportpályákkal gazdagodott a város, és teljes körűvé vált a szociális ellátórendszer.

Mindez hozzájárult ahhoz, hogy 2006-ra a Központi Statisztikai Hivatal 17 szempont alapján készült vizsgálata Budaörsöt találta Magyarország legfejlettebb településének.

A fejlődés a következő években is folytatódott.

Az elmúlt években tovább szépült városunk. 

De ami az elmúlt évek legnagyobb eredménye: a legutóbbi közvélemény-kutatásunk szerint az emberek kimagasló - 97 - százaléka szeret, sőt: nagyon szeret Budaörsön élni, amihez az önkormányzat is igyekszik a maga eszközeivel hozzájárulni.